Contact Competenties
Profile picture for user ruben-van-twillert
Ruben van Twillert
Kritische denker en doorvrager
Politiek-bestuurlijk sensitief
Analytisch
Nieuwsgierig
Doortastend
Beslisser
Beeldvorming is minstens zo belangrijk als inhoud.

Sinds 2018 werk ik in het Openbaar Bestuur. Eerst als fractiemedewerker in de Tweede Kamer en nu als interim bestuursadviseur bij zowel de lokale als landelijke overheid. Daarnaast werk ik buiten de overheid als zzp’er waarbij ik communicatieadvies geef aan bedrijven.

Met een scherpe politiek-bestuurlijke sensitiviteit, een strategisch gevoel voor communicatie en een natuurlijk gemak om met mensen om te gaan, help ik gemeenten en hun colleges om hun bestuurlijke doelen neer te zetten en/of te bereiken. Daarnaast heb ik ervaring in crisiscommunicatie en integriteitsvraagstukken.

Ik ben zeer kritisch, tegelijk minstens zo optimistisch en heb altijd oog voor de mensen met wie ik werk. Ook na afloop van opdrachten. Dat resulteert in een groot en dynamisch netwerk.

Politiek adviseur
Bestuursadviseur
Adviseur Openbaar Bestuur
035 609 1555

Referenties

Er zijn (nog) geen referenties beschikbaar voor deze Arlandiaan.

Geschreven blogposts

Adviseur overheid Ruben van Twillert in Trouw: landelijke regie is nodig op burgerparticipatie wanneer de Omgevingswet straks inwerking treedt. Om scheefgroei tussen lagere overheden te voorkomen, moet er een landelijke participatieladder komen om houvast en richting te geven. Zo is burgerinspraak voor alle betrokkenen, overal in Nederland, vooraf helder en transparant.
Leestijd:
5 minuten
4 mei 2021
De coronacrisis heeft een groot deel van de samenleving platgelegd.
Leestijd:
5 minuten
23 juni 2020