Contact Competenties
Profile picture for user onno-hans-noteboom
Onno-Hans Noteboom
Visie
Resultaatgerichtheid
Organisatiebewustzijn
Omgevingsbewustzijn
Stressbestendigheid
Integraliteit als aanjager van vernieuwing vanuit het geheel der dingen en kennisgroei door delen.

Ik loop warm voor innovatie en vernieuwing om dit vervolgens om te zetten in duurzame resultaten met behoud van voorsprong. De ambitie van de opdrachtgever (meestal de overheid en/of bestuur/directie van een organisatie) staat hierbij centraal.

De afgelopen 25 jaar ben ik betrokken geweest bij diverse grote innovatieve programma’s in verschillende sectoren, zowel nationaal als internationaal. Van het allereerste begin, idee en ontwerp tot de fase van instandhouding, onderhoud en beheer. Dit heeft o.a. geleidt tot een beproefde en universele denk- en handelswijze voor het oplossen van complexe vraagstukken, die op elke niveau zijn toepassing kent. De afgelopen jaren ben ik betrokken bij Onderwijs-Arbeidsmarkt vraagstukken en het bouwen van regionale eco-systemen/livinglabs/werkplaatsen.

Een sleutel van succes is hierbij het neerzetten van een duurzame lerende organisatie, die vaak uit meerdere (externe) stakeholders bestaat waarbij duurzame ontwikkeling, sociale- en technologische innovatie en continue verbeteren centraal staan.

Om dit allemaal mogelijk te maken is ketenorganisatie, digitalisering & dataficering en mensgerichtheid essentieel. Het geeft energie wanneer het lukt om het onmogelijke samen met anderen mogelijk te maken en zo een bijdrage te leveren aan onze samenleving.

Kwartiermaker
Innovatieregisseur
Strategisch adviseur
Verbinder
Programmamanager
Projectleider 'bijzondere projecten'
06 – 499 388 05

Geschreven blogposts

Op donderdag 9 juni jl. heeft Arlande wederom een masterclass informatiemanagement georganiseerd, voor en door experts in het onderwijs. De masterclass stond in het teken van het delen en borgen van de opgedane inzichten en lessons learned van John Onion, die later dit jaar van zijn pensioen gaat genieten.
Leestijd:
5 minuten
20 juni 2022
In dit artikel staan we stil bij het derde onderdeel van de masterclass: Waarom is het zo moeilijk om uit het moeras te komen om kwalitatief en kwantitatief anders te zijn? Onderwijs is mensen-werk maar, als je niet vanuit architectuur werkt en denkt, bouw je op een moeras. Het organiseren van gedragen, bewuste besluitvorming in het onderwijs helpt om uit dit moeras te komen.
Leestijd:
3 minuten
16 mei 2022
Op 9 juni organiseert Arlande een inspirerende masterclass met als thema: ‘Het succes van het (beroeps)onderwijs staat en valt met eigenaarschap, sturing en documenteren’. Tijdens deze masterclass worden drie belangrijke invalshoeken belicht: ...
Leestijd:
3 minuten
28 april 2022
Op 9 juni organiseert Arlande een inspirerende masterclass met als thema: ‘Het succes van het (beroeps)onderwijs staat en valt met eigenaarschap, s
Leestijd:
4 minuten
5 april 2022
De inzet van nieuwe digitale technologieën, zoals serious gaming, virtual reality (VR) en de inzet van studiedata bevindt zich in de startfase.
Leestijd:
2 minuten
17 maart 2022
Lees waarom gemeenten moeten zich anders gaan organiseren om te kunnen blijven voldoen aan de veranderlijke omgeving en het succesvol aangaan van maatschappelijke opgaven.
Leestijd:
4 minuten
14 maart 2022
“Personeelstekort en doorgeschoten flexibilisering vragen niet alleen om nieuwe regels en wetten, maar vooral om meer oog voor het talent van werkn
Leestijd:
5 minuten
7 augustus 2021
Op donderdag 29 oktober vond een themabijeenkomst plaats over digitaal examineren en diplomeren voor managers en specialisten examinering in het mbo. In totaal waren er 30 deelnemers aanwezig.
Leestijd:
7 minuten
18 november 2020
Waarom digitale innovatie in het onderwijs noodzakelijk is, heeft iedereen in de afgelopen maanden aan den lijve kunnen ondervinden.
Leestijd:
7 minuten
15 oktober 2020
Flexibilisering: een actueel thema waar veel onderwijsinstellingen mee bezig zijn.
Leestijd:
5 minuten
18 september 2020
‘Verandering is de enige constante in een organisatie.’ Wie kent deze uitspraak niet.
Leestijd:
7 minuten
28 mei 2020
Het succes van een goede implementatie van nieuwe technologie valt of staat met het zorgen voor juiste adoptie van die nieuwe technologie.
Leestijd:
5 minuten
25 maart 2020