Als Manager IVT verantwoordelijk voor de complete ICT van Nova College
Nova College

Als Manager IVT verantwoordelijk voor de complete ICT van Nova College

Aanleiding opdracht

Door de vele technologische ontwikkelingen en trends  die in een hoog tempo op het Nova College af komen bestaat de behoefte aan een professionalisering van de IVT-organisatie, om zodoende beter voorbereid te zijn op de verdere digitalisering van het onderwijs en de ondersteunende processen.

Doel van de organisatie

Het leveren van voorspelbare ICT‑Diensten aan het onderwijs en bedrijfsvoering, projecten en (eind)gebruikers conform afgesproken serviceniveaus tegen acceptabele en transparante kosten.

Aanpak

Doorvoeren procesmatig werken. Sturen op kennis, kunde en gedrag van de medewerkers. Opstellen benodigde rapportages. Aanpak voor verhoging beschikbaarheid en continuïteit. Focus op goede samenwerking tussen projecten, informatiemanagement en beheer. Financiën in control, Beleid opstellen waar nodig. Het voeren van regie op de dienstverlening. Herinrichting van de IVT organisatie. Juiste persoon op de juiste plek.

Situatie

Geen goede samenwerking tussen informatiemanagement, projecten en beheer. Ad-hoc uitgaven, onduidelijke investeringen.

Uitdagingen

Samenwerking, procesmatig werken, financiën, innovatie, dienstverlening en gedrag.

Rol

Als Manager IVT verantwoordelijk voor de complete ICT van Nova College.

Eindresultaat

Betere service en klanthouding. Uitgaven conform budget en planning. Implementatie nieuwe diensten van o.a.: Narrow Casting, Office365, Elektronische leeromgeving, Windows 10, EduRoam. Fundament voor uitwijk d.m.v. IAAS. Transparante rapportages.

Aanpak

Inventarisatie, verbeterpunten vaststellen, thema’s benoemen, opleidingen organiseren, coachen on the job, projecten definiëren en door de eigen medewerkers uit laten voeren.

Extern