Professionalisering Coaching Projectmanagers
ROC Nijmegen

Professionalisering Coaching Projectmanagers

Situatie en uitdaging

ROC Nijmegen is een Regionaal Opleidingen Centrum met meer dan 9.500 studenten en ongeveer 950 medewerkers. Arlande is gevraagd om te helpen met het behalen van de organisatiedoelstelling: to de top drie van beste middelgrote ROC’s van Nederland behoren. Om de daarbij behorende projecten goed uit te voeren is het vak Projectmanagement geprofessionaliseerd.

Rolbeschrijving

Hiervoor is door Arlande een opleidingstraject (training en coaching) ontwikkeld waarmee de Arlande praktijkervaringen en de ROC specifieke situatie is getraind aan ROC projectleiders, opdrachtgevers en ondersteunend personeel. Door middel van projectmanagement ondersteuning of begeleiding kregen projectleiders de mogelijkheid om hun skills te verbeteren. Meerdere managers van Arlande hebben individuele gesprekken met medewerkers van het ROC Nijmegen gehad om hun individuele uitdagingen te bespreken. Voor iedereen werden concrete leerdoelen opgesteld, om vervolgens de ondersteuning en begeleiding hierop af te stemmen. Op deze manier waren vooraf de gewenste resultaten en aanpak voor de betrokkenen duidelijk. De grootste uitdaging hierbij was om tijdens dit leertraject de projectmanagers met weinig ervaring en competentie toch naar een hoger niveau te krijgen.

Eindresultaat

De coaching werd aangeboden in combinatie met de Arlande ‘Leergang Projectmanagement’, een opleidingstraject waarbij verschillende onderdelen van projectmanagement behandeld worden. Het professionaliseren van het projectmanagement bij het ROC Nijmegen heeft geresulteerd in projectleiders die beter in staat zijn om hun vak in te vullen, weten wat er speelt en bewust zijn van de onderdelen die speciale aandacht vereisen.

Extern