Technische Universiteit Delft
TU Delft

Technische Universiteit Delft

Situatie

Binnen de afdeling Projectmanagementservices, onderdeel van de dienst ICT & Facilitair Management, was vanwege ziekte van een van de projectmanagers behoefte aan de tijdelijke inzet van een projectmanager voor een drietal projecten.

Uitdagingen

Alle drie projecten waren inmiddels in escalatiemodus beland. Uitdaging was zo snel als mogelijk het projectmanagement van de projecten oppakken en projectrisico’s te elimineren. 

Rol

Uitvoering in de rol van projectmanager, medewerker van de afdeling Projectmanagementservices.

Eindresultaat

Alle projecten zijn binnen de marges van tijd, geld en kwaliteit opgeleverd aan de opdrachtgevers; als projectmanager gedechargeerd voor het uitgevoerde projectmanagement. Daarnaast gevraagd om het projectmanagement uit te voeren van drie andere projecten.

Aanpak

Na een korte overdracht opstellen van projectplannen, samenstellen van projectteams en leidinggeven aan het voortbrengen van (deel-)producten. Onderhouden van een goede relatie met zowel projectmedewerkers als leden van de stuurgroep en opdrachtgever. Hard op de inhoud en zacht op de relatie. 

Marc Janssen

Marc Janssen

Marc Janssen, Manager bij Arlande publiceert veelal vanuit zijn eigen verwondering over thema’s bij klanten en maatschappij.

06 55 197 212 mjanssen@arlande.nl Bekijk profiel