Contact

Masterclass Portfoliomanagement

Masterclass Portfoliomanagement

Werken aan competenties is wellicht een van de belangrijkste activiteiten bij het invoeren en verbeteren van portfoliomanagement. Het zijn altijd de mensen die het verschil maken. Dat zit ‘m enerzijds in kennis en vaardigheden, anderzijds in gedrag en karakter. In de masterclasses die Arlande biedt maken we verbinding met elk van deze vier facetten, en is er ruimte voor experimenteren, presenteren en feedback genereren.

Leergang voor portfoliomanagers

Hoe gaat u als portfoliomanager om met alle uitdagingen in uw organisatie, hoe kunt u grip krijgen op de vele veranderinitiatieven, groeiende ambities en transities, zoals agile werken, digitale transformatie en opgavegericht werken? Tegelijk wordt u als portfoliomanager uitgedaagd om oplossingen te bedenken voor hybride situaties waarin waterval projecten en agile teams naast en door elkaar. In traditionele organisaties die agile willen worden of in agile organisaties die beter in control willen zijn - door beter te richten, te ramen en te realiseren.

De theorie lijkt eenvoudig, de toepassing is weerbarstig. De vraag is keer op keer: “Hoe doe je dat nu, hoe krijg je het werkend?” Het vakgebied is dynamisch en heeft inmiddels een breed scala aan facetten. Hoe daar invulling aan te geven leert u in de Masterclass Portfoliomanagement.

Deze leergang is er voor managers die verantwoordelijk zijn voor het coördineren en aansturen van een portfolio van veranderinitiatieven in hun organisatie. De leergang omvat 2×5 dagdelen waarin deelnemers samen met vakgenoten werken aan theorie en praktijk, onder leiding van drs. Jan G. Bloem CMC.

Dick Koen, lead portfoliomanager Ministerie van Defensie en winnaar van de Portfoliomanager Of The Year Award 2018, zei tijdens de prijsuitreiking over de masterclass: “Zonder de dingen die ik in de masterclass PPM van Arlande heb gedaan en geleerd zou project portfolio management binnen Defensie niet de ontwikkeling hebben doorgemaakt, waarvoor we nu de prijs krijgen”.

Wilt u meer informatie over de Masterclass Portfoliomanagement voor portfoliomanagers, download dan hier de PDF of neem contact met ons op.

Masterclass voor directies

Speciaal voor directeuren, management teams en opdrachtgevers is er een masterclass waarin in één dag de highlights van succesvol portfoliomanagement worden gepresenteerd en ervaren. In een intake wordt de opzet doorgenomen en wordt een masterclass-programma gemaakt naar de situatie en vragen die op dat moment in de organisatie en de directie aan de orde zijn.

Om een indruk te krijgen van mogelijke onderwerpen voor de masterclass, download de Arlande paper ‘De weg naar Wendbaarheid’.