Arlande Adoptie en Change Management Partner van Microsoft voor onderwijs, (lokale) overheid en groot mkb

Arlande Adoptie en Change Management Partner van Microsoft voor onderwijs, (lokale) overheid en groot mkb

Onno-Hans Noteboom Leestijd 5 minuten 25 maart 2020

Het succes van een goede implementatie van nieuwe technologie valt of staat met het zorgen voor juiste adoptie van die nieuwe technologie. Microsoft Nederland is hier al een aantal jaar actief mee bezig en heeft een programma ontwikkeld dat Adoptie en Change Management heet. In dit programma zitten een klein aantal geselecteerde bedrijven die kennis, kunde en ervaring hebben van het drijven van adoptie.

Change Management

Voor een goede en succesvolle adoptie geldt dat de organisatie zelf mee zal moeten veranderen, in technologie en gedrag, dit noemen we Change Management en wordt door Microsoft als één van de belangrijkste pijlers gezien om adoptie van technologie te drijven.

Microsoft laat dit aspect dan ook sterk terugkomen in de organisatie van Microsoft samen met haar Partner ECO-systeem. Sinds 1,5 jaar is er een bedrijfsonderdeel die zich volledig hierop richt en zorg draagt dat technologie op een juiste wijze binnen organisaties wordt geadopteerd.

Samen met partners

Dit doet Microsoft niet alleen, we werken altijd met partners hierin samen. Eén van deze partners is Advies- en Managementbureau Arlande uit Baarn. Arlande is een bekende speler in zowel onderwijs als overheid en groot mkb als het gaat om veranderprocessen in gang te zetten binnen deze organisaties.

Samen met Microsoft trekt Arlande op om gezamenlijk organisaties te helpen de transitie naar nieuwe technologie zo gemakkelijk mogelijk te maken door middel van eigen ontwikkelde oplossingen.

Arlande heeft o.a. changemanagement-oplossingen op het gebied van:

  • De toekomst van werken in een digitaal tijdperk.
  • Het inrichten van een professionele veranderorganisatie.
  • Sturing & regie op verander- en innovatieprogramma's.
  • Een goede Governance aanpak bij Corporate Information Management en Digitale Transformatie.
  • Online samenwerken, werken en leren op afstand.
  • Informatie gestuurd werken, hoe digitalisering ons werk verandert.
  • Informatiebeveiliging en Privacybescherming.
  • Train-de-Trainer programma’s uit de Arlande Academie.

Arlande is toegevoegde waarde

Arlande is een partij die in een heel kort tijdbestek zich heeft ontwikkeld als een volwaardige Adoptie en Change Managementpartner. Microsoft ziet veel toegevoegde waarde in de ervaring die Arlande heeft binnen het onderwijs en de overheid en groot mkb vertelt Jeroen Jansen (Partner Success Manager Microsoft Nederland).

Onno-Hans Noteboom

Onno-Hans Noteboom

Als voorzitter van de marktgroep onderwijs ben ik betrokken bij onderwijsvernieuwing en onderwijsinnovatie in de gehele onderwijsketen en draag ik bij aan duurzaam en betekenisvol (beroeps)onderwijs.

06 – 499 388 05 onoteboom@arlande.nl Bekijk profiel