Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
over arlande

Maatschappelijk
Verantwoord
Ondernemen

Arlande zet zich graag in voor duurzame maatschappelijke projecten. Dit doen we bij klanten én als vrijwilliger bij maatschappelijke organisaties. Met onze ervaring en frisse blik geven we de organisaties nieuwe inzichten. Daarnaast vinden we het belangrijk om ons team een unieke ervaring te geven, waarbij hun kennis bijdraagt aan maatschappelijke doelen.

Daarom is Arlande trotse partner van Impact Matters en de Excelsior Foundation.
Arlande collega's
arlande
Arlande en Impact Matters

Impact Matters

Impact Matters verbindt professionals uit het bedrijfsleven op basis van hun expertise aan projecten bij ideële organisaties. Veel ideële organisaties hebben wel de behoefte aan extra expertise of een frisse blik om succesvol te zijn, maar het ontbreekt hen aan budget. Impact Matters helpt door met partnerbedrijven deze expertise (op tijdelijke basis) aan te bieden.  

Sinds 2020 is Arlande trotse partner van Impact Matters. Als partnerbedrijf geven we onze medewerkers de kans een maatschappelijk bijdrage te leveren, hun kennis op een andere manier in te zetten en om mooie en waardevolle ervaringen op te doen. Medewerkers kunnen zich aanmelden om een project voor Impact Matters op te pakken en gaan als vrijwilliger aan de slag bij de ideële organisatie.

De afgelopen jaren hebben we mogen bijdragen aan projecten van Stichting Klimaatgesprekken, Stichting Zwerfjongeren, Stichting Mattie, Stichting Weerklank, Stichting Oxville, Stichting Papageno en Stichting de Dame Zuilen.

Voor onze bijdragen aan Stichting Klimaatgesprekken en Stichting Papageno hebben we de Impact Matters Award ontvangen, waar we supertrots op zijn! Onderstaand twee voorbeelden van projecten waaraan we hebben bijgedragen.

Stichting IPSO

Stichting IPSO (Instellingen PsychoSociale Oncologie) zet zich in voor psychosociale zorg. Bij de 75 inloophuizen in Nederland kunnen mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben terecht voor een goed gesprek, ontspanning of begeleiding. Dit doen de inloophuizen met een groep van circa 4.500 betrokken vrijwilligers.

Stichting IPSO vindt het belangrijk om samenhang te creëren tussen de verschillende inloophuizen, te werken aan uniforme processen en daarmee als groep één kwaliteitsstandaard na te streven. Een kwaliteitsstandaard waar, zoals zij zelf aangeven, de gasten recht op hebben. Vanuit deze ambitie heeft IPSO Arlande gevraagd in kaart te brengen wat de best practices zijn van de verschillende inloophuizen. Ook wilden ze een uniform proces inrichten hoe te handelen wanneer er sprake is van onenigheid tussen betrokkenen, waarbij er ruimte moet zijn voor aandacht voor elkaars emoties en verschillende belangen.  

Vanuit Arlande hebben Sanne Huizer en Roxane Vercauteren IPSO met veel plezier ondersteund. Vanaf het begin waren ze onder de indruk van de passie en inzet van Sonja Robben, directeur van Stichting, voor haar werk bij IPSO.  

Sanne en Roxane zijn in gesprek gegaan met diverse medewerkers van IPSO en de inloophuizen (van bestuur, coördinator tot vrijwilliger) om ervaringen en kennis op te halen. Met de opgehaalde input hebben ze een gedegen klachtenprocedure en een compleet overzicht van de best practices voor de  inloophuizen gemaakt.  

Sanne en Roxane kijken terug op een mooie ervaring. Sanne: “Zowel de intrinsieke drive van iedereen, als ook het doel waar Stichting IPSO zich voor inzet, zal me echt bij blijven.”

Stichting Papageno

Het Papageno Huis is een geweldige plek voor jongeren met autisme om zich optimaal te ontwikkelen en voor te bereiden op een zo groot mogelijke zelfstandigheid. Impact Matters heeft de ambitie om de succesformule uit te breiden naar alle provincies in Nederland. Maar, hoe maak je deze ambitie waar? 

Samen met Ann Gummels Huijbregts van Stichting Papageno heeft Gerard Ramaekers een advies en strategisch plan voor het Papagenofonds geschreven. 

Gerard Ramaekers: “In 6 weken hebben we samen een groei- en ontwikkelingsplan ontwikkeld voor de komende 8 jaar. Een strategisch plan dat goed werd ontvangen door het bestuur. Het biedt een leidraad voor de toekomstige ontwikkelingen. Het was een interessante en fijne samenwerking. Als kers op de taart verwierven we ook nog de Impact Matters Award 2023, waar ik supertrots op ben".

Arlande collega's praten
Arlande collega's lachen
Arlande en Excelsior Foundation

Excelsior Foundation

Excelsior is een voetbalorganisatie, die met een jong, dynamisch en maatschappelijk betrokken karakter van meerwaarde wil zijn voor de lokale samenleving en daarbij vooral wil bijdragen aan ontwikkelingen op sportief, maatschappelijk, sociaal en economisch vlak.

De Excelsior Foundation is het maatschappelijke hart van de club. Het doel van de stichting is middels de kracht (merk, imago en kernwaarde) van Excelsior sociaal-maatschappelijk actief te zijn in de regio Rotterdam. Die maatschappelijke rol zorgt voor verbetering van de leefsituatie van individuen, groepen en wijken.

In 2023 hebben Arlande en Excelsior Foundation de handen ineengeslagen.

Bernard Steenaart is verheugd over de samenwerking met Excelsior Rotterdam: “Zelfs als fanatiek FC Utrecht-supporter kijk ik met plezier (en momenteel zelfs met enige jaloezie) naar Excelsior Rotterdam, een mooie, fijne club. Echt een club waar je een goed gevoel bij krijgt en waar iedereen gewoon fan van is. Toen Frank Vijg vertelde over de maatschappelijke projecten die de Excelsior Foundation uitvoert, raakten we enthousiast en hebben we gekeken hoe we de samenwerking vorm kunnen geven. Dat werd Playing for Success.

Vanuit ons team van consultants zijn twee toppers aangehaakt als coach: Jos Noorlander en Youssef Boudou begeleiden bij Excelsior elke vrijdagmiddag kinderen die dat echt kunnen gebruiken. De verhalen waarmee zij terugkomen zijn zo bijzonder en bevestigen elke keer weer dat wij onze bijdrage graag willen leveren.”

Coach Playing for Success

Playing for Success is een naschools educatief programma voor kinderen uit de groepen 6 tot en met 8 van het regulier- én speciaal basisonderwijs en de 1e en 2e klas van het voortgezet onderwijs, die een positieve boost kunnen gebruiken op sociaal- en emotioneel gebied.

‘Dat ik een directe bijdrage mag leveren aan de groei en ontwikkeling van deze kinderen, vind ik erg speciaal. Door het doen van leuke activiteiten, gekoppeld aan de individuele leerdoelen van de kinderen, proberen we hen met dat kleine beetje extra aandacht een extra steuntje in de rug te geven. Als coach moet je af en toe veel geduld hebben en goed letten op je manier van communiceren naar de kinderen. Dit bewustzijn helpt mij weer in de opdrachten die ik doe voor Arlande. Daarnaast krijg ik iedere keer weer nieuwe energie van die blije koppies!"

Jos Noorlander over zijn rol als coach voor Playing for Success van de Excelsior Foundation

Podcast - Iedereen leert als je werkt met kinderen

In deze Excelsior Podcast legt Frank Vijg, directeur Excelsior Foundation, kort en onomwonden uit hoe verrassend snel de samenwerking met Arlande tot stand kwam, wat we precies doen en wat het betekent als je met energie, liefde, punctualiteit en discipline met de kinderen aan de slag gaat.

Arlande achtergrond
Arlande en Excelsior Foundation

Thuisonderwijs mogelijk voor alle kinderen in Rotterdam

De coronacrisis heeft grote gevolgen gehad op de samenleving. Thuiswerken en thuisonderwijs zijn het nieuwe normaal geworden. Om leerachterstanden te voorkomen is het daardoor nog belangrijker geworden dat kinderen toegang hebben tot middelen om vanuit huis mee te doen aan de les.

Scholen in Rotterdam kunnen nu met behulp van subsidies deze laptops en/of tablets aanschaffen, zodat kinderen die geen laptop of tablet hebben, net als hun klasgenoten, online de lessen kunnen volgen. In totaal ontvangen de scholen die bij Stichting BOOR zijn aangesloten ruim 2600 devices.

Wij zijn ingezet om te helpen bij de verspreiding van de apparaten. In samenwerking met Stichting BOOR zorgen we ervoor dat alle laptops en tablets zo snel en efficiënt mogelijk bij de scholen terecht komen.

Arlande en Excelsior Foundation

Handen uit de mouwen voor het TICOhuis

Het TICOhuis is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Het biedt een thuis voor 16 kinderen met verstandelijke beperkingen waar zij zelfstandig kunnen wonen en werken. We hebben met een team van zes collega’s meegedaan aan het evenement Run Ride Row en daarmee geld opgehaald voor het huis. Van dat geld hebben zij meubilair aangeschaft voor de gemeenschappelijke ruimten.

Zelf hebben we ook de handen uit de mouwen gestoken door te helpen bij het inrichten van nog een gemeenschappelijke ruimte: de tuin! Dit was een eerst parkeerplaats en is omgetoverd tot een mooie tuin met plantjes. Na noeste arbeid ook verdiende rust: de dag is afgesloten met een gezellige barbecue met de bewoners.

meer weten?
Neem contact op met Rieks.
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755