Digitaal examineren zonder proctoring? Het kan!

Digitaal examineren zonder proctoring? Het kan!

Rieks Oosting Leestijd 5 minuten 30 juni 2020

Donderdag 4 juni jl. organiseerde Arlande samen met NHL Stenden een virtuele kennissessie digitaal toetsen in het hoger onderwijs. Aan de sessie namen zestien professionals van elf verschillende hbo-instellingen deel, variërend van directeur bedrijfsvoering tot functioneel beheerder toetsen.

Digitaal examineren

Froukje Meirink, directeur Onderwijslogistiek & Studentondersteuning en Marjan Scholman, directeur Onderwijs- & Onderzoekskwaliteit deelden de opgedane ervaringen met de eerste duizenden digitale toetsen. Aan de hand van tien specifieke stellingen, ingebracht door de deelnemers, werd aansluitend op een interactieve manier de dialoog aangegaan. Kira Haggenburg, Projectleider Organisatieontwikkeling bij NHL Stenden, faciliteerde namens Arlande de discussie.

Het meest besproken onderwerp was wel of geen proctoring toepassen bij het afnemen van de toetsen. De voors en tegens werden uitvoerig besproken. Het feit dat er ook zonder proctoring succesvol en veilig getoetst kan worden zorgde bij een aantal deelnemers voor opluchting.

Rieks Oosting

Rieks Oosting

Rieks denkt vanuit de markt en is account- en community manager van Arlande. Hij is gespecialiseerd in de onderwijssector van primair- tot aan wetenschappelijk onderwijs. In zijn rol is hij gericht op het verbinden van zinprikkelende vraag en gekwalificeerd aanbod.

06-20735755 roosting@arlande.nl Bekijk profiel