Grafisch Lyceum Rotterdam enthousiast over Arlande op saMBO ICT conferentie

Grafisch Lyceum Rotterdam enthousiast over Arlande op saMBO ICT conferentie

Rieks Oosting Leestijd 5 minuten 6 februari 2020

Tijdens de 41e saMBO-ICT conferentie afgelopen 30 & 31 januari bij ROC Aventus in Apeldoorn liet Paul Rehm, recentelijk aangesteld als directeur ICT van het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR), zich zeer positief uit over de hulp die hij kreeg van Arlande bij het opstellen van een ICT- en Informatiebeleidsplan en de daarbij behorende strategische agenda.

Paul gaf samen met John Onion van Arlande een presentatie over het doorlopen traject. Het gecreëerde vernieuwende inzicht in de ICT processen, de applicaties, de gegevensverzamelingen en de infrastructuur gaven Paul een stuur in de vorm van een roadmap in handen om de juiste keuzes en de daarmee gepaard gaande transitie met zijn organisatie te kunnen maken.

Ook zijn er door Arlande aanbevelingen gegeven voor aanpassingen in de organisatie van de ICT- en informatievoorziening die noodzakelijk zijn om de doelen binnen 3-4 jaar te bereiken. Paul prees de secure en op draagvlak gerichte manier van werken waardoor al binnen 8 weken de eerste resultaten bereikt werden.

De aanpak van Arlande richt zich op het houden van specialistensessies waarin kwaliteit en mensgerichtheid centraal staan. De resultaten van deze aanpak zijn beschreven in een rapportage én breed getoetst, en vormen daarmee een belangrijke grondslag in de besluitvormingen waardoor een grote mate van draagvlak geborgd is en ownership binnen de organisatie is toegenomen. Hierdoor is een fundering gelegd voor een duurzame, breed gedragen, transitie.

Verder lezen?

  • Lees over het gehele traject bij het Grafisch Lyceum Rotterdam.
  • Geïnteresseerd in de presentatie?
Rieks Oosting

Rieks Oosting

Rieks denkt vanuit de markt en is account- en community manager van Arlande. Hij is gespecialiseerd in de onderwijssector van primair- tot aan wetenschappelijk onderwijs. In zijn rol is hij gericht op het verbinden van zinprikkelende vraag en gekwalificeerd aanbod.

06-20735755 roosting@arlande.nl Bekijk profiel