Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
nieuws
Voor de tweede keer heeft Arlande een Rondetafelconferentie voor ICT- en IV managers in het Onderwijs georganiseerd. Na een eerdere succesvolle Rondetafelconferentie voor deze doelgroep eind 2017 is besloten deze een half jaar later nogmaals bij Arlande te organiseren.

Download hier het communiqué in PDF formaat.

Voor de tweede keer heeft Arlande een Rondetafelconferentie voor ICT- en IV managers in het Onderwijs georganiseerd. Na een eerdere succesvolle Rondetafelconferentie voor deze doelgroep eind 2017 is besloten deze een half jaar later nogmaals bij Arlande te organiseren. Dit keer kon organisator Rieks Oosting, 14 deelnemers van 13 onderwijsinstellingen (PO/VO/MBO/HBO) verwelkomen. In het moderne basement van de vestiging in Baarn is er op een bijzonder interactieve manier aan de hand van het “innovatie-kompas” gewerkt aan veel nieuwe inzichten op het gebied van Digitale Innovatie. Arlande organiseert deze Rondetafelconferenties met als doel deelnemers via onderlinge discussies op nieuwe ideeën te brengen die direct toegepast kunnen worden in de ondersteuning van een onderwijsinstelling. 

Digitale Innovatie

De RTC werd ingeleid door een tweetal presentaties. Eén uit de theorie en één uit de praktijk. De theoretische inleiding door Rob Knechten van Arlande ging over het I3 model, die staat voor IT / IV en DI (digitale Innovatie). Rob pleitte ervoor om Digitale Innovatie daadwerkelijk te organiseren zodat het structureel aandacht krijgt van de hele organisatie. In de presentatie van Maarten Vonk van Quadraam Onderwijs Groep werd een boekje opengedaan over de digitale innovaties in de dagelijkse praktijk. 
De heer Onno-Hans Noteboom, externe associate van Arlande, begeleidde vervolgens de discussie over Digitale Innovatie in het onderwijs aan de hand van het “Innovatie Kompas”, een instrument van de Collin methodiek. Deze discussie is aan de hand van een structuur conform het Collin gedachtegoed in twee groepen uitgewerkt. De uitkomsten van de twee verschillende groepen zijn vervolgens daarin aangebracht.

Contact

Wilt u ook eens tijdens een Rondetafelconferentie met vakgenoten van gedachten wisselen? Neem dan contact op met Rieks Oosting op 06-20735755 of via roosting@arlande.nl.

achtergrondpatroon
Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact op met Rieks Oosting:
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
meest recente artikelen
Persberichten, actualiteiten en aankondigingen uit de Arlande Pressroom.