Onderwijs Management

Het optimaliseren van onderwijs vraagt om aansturing vanuit visie op onderwijs en executiekracht. Het één kan niet zonder het ander waarbij verandermanagement skills essentieel zijn voor de moderne onderwijs manager.

Aanpak

Er zijn verschillende redenen om een interimmanager je onderwijsorganisatie binnen te halen. Het kan gaan om een crisis, waarbij snel een verandering en verbetering plaats moet vinden. Of het gaat om kwartiermaken om de organisatie mee te nemen naar een nieuwe werkelijkheid. Het tijdelijk invullen van een onderwijs management vacature vraagt in ieder geval om een ervaren en passende interimmanager.

Arlande onderwijs interimmanagers zijn bekwame professionals die vanuit hun kennis en deskundigheid in staat zijn om snel verbinding te leggen met de docenten en onderwijs ondersteuning en die leiding nemen bij een verandering. Zo nodig betrekken wij onderwijskundige specialisten bij hele specifieke vraagstukken om deze adequaat op te lossen. We maken duidelijke afspraken over het te bereiken resultaat en over wie waar verantwoordelijk voor is. We hebben aandacht voor de stijl die het beste past bij de organisatie en de positie binnen het bestaande lijnmanagement. Dit is de basis waarop een Arlande interimmanager aan de slag gaat.

Vanuit Arlande is begeleiding mogelijk op specifieke aandachtsgebieden. Het brede scala aan managers en adviseurs maakt dat jouw organisatie niet één persoon inhuurt, maar toegang heeft tot alle benodigde expertise binnen Arlande. Een brede en multidisciplinaire inzet op meerdere kernposities tegelijkertijd zodat een complete kentering teweeggebracht kan worden, behoort desgewenst tot de mogelijkheden.

Referenties

logo SintLucas
Extern
Directeur Onderwijs a.i.
SintLucas

Specialisten

Onno-Hans Noteboom
06 – 499 388 05
onoteboom@arlande.nl

Artikelen en blogs

Menselijk kapitaal maakt het verschil in succesvolle organisaties. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en wetgeving is voortdurend aan verandering onderhevig.
Leestijd:
5 minuten
8 januari 2020
Donderdag 10 oktober jl.
Leestijd:
5 minuten
18 oktober 2019