Wendbaarheid in het onderwijs

Een wendbare onderwijsorganisatie is zo flexibel dat het snel in kan spelen op de continue externe- en interne veranderingen. Veranderingen in de politiek en het beroepenveld zijn voor het onderwijs aan de orde van de dag. De beste garantie voor een duurzame verandering is het creëren van een juiste balans tussen sociale- en structuur aspecten zoals medewerkers & motivatie, proces en besturing.

Aanpak

Een wendbare organisatie is zo flexibel zodat deze snel kan inspelen op de continue externe- en interne veranderingen van tegenwoordig. Arlande creëert deze wendbare organisatie samen met jou via onze moderne transformatieaanpak. Wij maken impact door resultaatgericht en doelgericht jouw organisatie wendbaar te maken met een veranderingsgezinde aanpak. Onze ervaring leert dat wanneer we transformatieopdrachten combineren met passie, enthousiasme, adaptief werken en organisatorische sensitiviteit, dit de beste garantie is voor duurzame successen. Daarnaast dient binnen de transformatie naar een wendbare organisatie de juiste balans gezocht te worden tussen verandering in sociaal- en structuur drivers, zoals medewerkers & motivatie, proces en besturing.

De sleutel naar een wendbare organisatie is de focus op het (door) ontwikkelen van vijf onderdelen:

  • Wendbaarheid analyse;
  • Opstellen ‘to do’lijst;
  • Inrichten van besturing;
  • Aan de slag met de iteratie;
  • Het afsluiten van de iteratie.

Referenties

Er zijn (nog) geen referenties beschikbaar voor deze opdrachtgever.

Specialisten

Wouter van Rensen
06-53911029
wvrensen@arlande.nl
Roxane Vercauteren
06-13623693
rvercauteren@arlande.nl

Artikelen en blogs

Het primair onderwijs wordt doorlopend geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Variërend van klein en praktisch tot groot en complex.
Leestijd:
5 minuten
9 oktober 2020
‘Verandering is de enige constante in een organisatie.’ Wie kent deze uitspraak niet.
Leestijd:
7 minuten
28 mei 2020
Een verslag uit de praktijk - een Hogeschool in verandering Te hoge werkdruk, te lage salarissen, lerarentekorten; vrijwel dagelijks haal
Leestijd:
5 minuten
4 maart 2020