Analyse IT – informatievoorziening – digitale innovatie

Het vaststellen van een informatiebeleid zorgt voor een kader om de informatievoorziening (IV) aan te passen en te verbeteren. Door een helder informatiebeleid vast te leggen wordt een fundament gecreëerd waarmee de onderwijsinstelling en haar bedrijfsvoering geoptimaliseerd wordt.

Aanpak

Arlande heeft een pragmatisch analysemodel ontwikkeld om tot inzicht te bieden; het I3-model voor informatievoorziening. Dit model is gebaseerd op onze ervaringen bij organisaties in verschillende sectoren waarbij vergelijkbare trends, huidige ontwikkelingen en toekomstige ontwikkelingen in modellen zijn uitgewerkt. Arlande gebruikt haar I3-model voor informatievoorziening om de benodigde inrichting van de informatievoorziening in een organisatie te bepalen.

Door de resultaten op een toegankelijke manier te visualiseren, wordt de complexe materie begrijpelijk voor alle lagen binnen de organisatie. Doordat vertegenwoordigers vanuit verschillende disciplines in workshops samen aan het resultaat werken, voelt iedereen zich ook eigenaar van het resultaat.

Het resultaat van deze manier van werken omvat de strategische uitgangspunten (ambitie) en voor de aandachtsgebieden (processen, applicaties, gegevens/managementinformatie en infrastructuur) een schets van de huidige situatie (constateringen en bevindingen), de toekomstige situatie (ambitie en visie), en het beleid (belangrijkste keuzes).

Referenties

logo Grafisch Lyceum Rotterdam
Rob Knechten
ICT- en Informatiebeleidsplan met Roadmap
Grafisch Lyceum Rotterdam
"In korte tijd hebben we een projectkalender voor de komende jaren en in korte tijd hebben we duidelijk waar onze sterke en zwakke punten liggen."
Paul Rehm - Directeur ICT
Grafisch Lyceum Rotterdam
logo Hoornbeeck College
John Onion
Praktische kaders voor de Informatievoorziening
Hoornbeeck College
"Arlande heeft bewezen een deskundige en bevlogen adviseur te zijn. Binnen de kaders is het eindresultaat behaald!"
Adriaan Otte
Informatiemanager Hoornbeeck College

Specialisten

Rob Knechten
06-52054999
rknechten@arlande.nl
Kasper Nobel
0636025589
knobel@arlande.nl
John Onion
06-22986919
jonion@arlande.nl
Harald Schuren
06-37321375
hschuren@arlande.nl

Artikelen en blogs

Waarom digitale innovatie in het onderwijs noodzakelijk is, heeft iedereen in de afgelopen maanden aan den lijve kunnen ondervinden.
Leestijd:
7 minuten
15 oktober 2020