Gemeente Amsterdam

De Gemeente Amsterdam is de grootste gemeente van Nederland, waar ruim 15.000 ambtenaren elke dag bijna een miljoen inwoners bedienen. De Gemeente Amsterdam bestaat uit 7 stadsdelen. Elk stadsdeel is qua grootte vergelijkbaar met een middelgrote gemeente. De organisatie is opgedeeld in 4 clusters, namelijk Bestuur en Organisatie, Dienstverlening en Informatie, Interne dienstverlening en Ruimte en Economie. Elk cluster heeft expertise op een specifiek terrein, zoals veiligheid, jeugd of IV. De clusters werken stedelijk beleid uit dat vervolgens uitgevoerd wordt door de stadsdelen. 

Amsterdam is aan het veranderen. De stad wordt steeds populairder; het aantal inwoners neemt toe, net als de drukte in de stad. De groei van de stad brengt forse uitdagingen met zich mee, die vragen om innovatieve oplossingen. Er wordt vanuit de Gemeente Amsterdam dan ook stevig ingezet op innovatie en digitalisering.

De gemeente Amsterdam probeert in de eigen primaire én ondersteunende processen continu te vernieuwen. Het gaat dan ook mee in belangrijke ontwikkelingen op het gebied van datagestuurd werken en het werken met mobiele devices. Arlande heeft aan deze ontwikkelingen mogen bijdragen. Zie hieronder de opdrachten die onze managers bij de gemeente Amsterdam hebben uitgevoerd.

Referenties

Gemeente Amsterdam
Extern
Implementatie project Mobiele Handhaving
Gemeente Amsterdam
"Deze Arlandiaan heeft op overtuigende wijze de gebruikers betrokken bij het project en de wijzigingen in de organisatie door ze bijna allemaal persoonlijk aandacht en ondersteuning te geven. De acceptatie van de nieuwe dienst en technologie is daardoor aanmerkelijk eenvoudiger verlopen."
Rienk Hoff
Directeur Handhaving & Toezicht
Gemeente Amsterdam
Ivo Duifhuizen
Implementatie Informatiegestuurd werken
Gemeente Amsterdam
"Analytisch, overziet zaken. Procesgericht."
Eric van Aart
Adjunct Directeur Openbare Orde en Veiligheid
Gemeente Amsterdam
Extern
Implementatie Informatiegestuurd werken
Gemeente Amsterdam
"Echte spin in het web; proactief en resultaatgericht. Krijgt mensen mee en denkt in oplossingen. Grote drive."
Eric van Aart
Adjunct Directeur Openbare Orde en Veiligheid