NHL Stenden

Hogeschool NHL Stenden is een grote hogeschool gevestigd in het noorden van het land. Een school met meer dan 90 nationaliteiten, bijna 80 bachelorprogramma’s en maar liefst 2000 academisch medewerkers. De hogeschool bedient ongeveer 24000 studenten, waarvan een groot deel internationale studenten. De hogeschool staat namelijk bekend om haar grote internationale netwerk (denk aan campussen in Thailand, Zuid Afrika en Qatar) en de mogelijkheid om een deel van de studie in het (verre) buitenland te volgen. Naast het internationaal verleggen van grenzen, kiest de school voor innovatieve onderwijsconcepten. Zo werkt NHL Stenden grotendeels volgens het onderwijsconcept Design Based Education: “Studenten, docenten en onderzoekers werken in kleine teams aan real-life vraagstukken en toetsen hun innovatieve ideeën direct in de praktijk. De toekomst vraag om ondernemende en vindingrijke professionals, die met een doordachte visie verder kijken dan hun eigen vakgebied en durven te doen. Dat is de kracht van NHL Stenden.”

Een vernieuwende onderwijsconcept en de toenemende mate van flexibilisering in het onderwijs vraagt om wendbaarheid. Grote uitdagingen zijn dan ook passende onderwijslogistiek, standaardisering, digitalisering en leiderschap. Uitdagingen waar Arlande graag de helpende hand biedt!

Referenties

logo NHL Stenden
Extern
Succesvolle hogeschool-brede implementatie van nieuw diplomaproces
NHL Stenden
"Lara heeft samen met betrokkenen van NHL Stenden in zeer korte tijd het diplomaproces opnieuw ingericht. Doordat alles gedigitaliseerd is, is het proces veel efficiënter geworden."
Froukje Meirink
Directeur Onderwijslogistiek & Studentondersteuning
logo NHL Stenden
Extern
Portfoliomanagement bewustwoordingssessie
NHL Stenden
logo NHL Stenden
Extern
Verbeteren van projectmatig werken
NHL Stenden