Projecten

Projecten draaien om het met elkaar leveren van resultaten die daadwerkelijk bijdragen aan de ambitie. Methodieken als projectmatig creëren, Managing Successful Programs (MSP) en agile zijn hierbij belangrijk, maar dienen enkel als middel. Het is de uitdaging om de beste vorm te vinden voor de organisatie.

Aanpak

Niet elke onderwijsorganisatie is gewend om in projecten te werken. Projecten hebben soms ook een negatieve bijsmaak. Zo ontbreekt vaak een zichtbare opdrachtgever, lopen ze uit budget en worden ze niet goed afgerond. Bij Arlande zijn we gespecialiseerd in projectmanagement en het aanleren van een projectmatige manier van werken. Onze ervaren en enthousiaste projectmanagers ondersteunen jou en je organisatie graag met hun vaardigheden, kennis en kunde. Wij zorgen samen met jou voor het realiseren van de beoogde resultaten en doelen zodat jouw instelling haar ambities waar kan maken.

Bij het realiseren van veranderingen en vernieuwingen nemen wij jouw organisatie, processen, mensen en verandervermogen als uitgangspunt om aan de slag te gaan. We gaan graag de uitdaging aan om de beste vorm te vinden voor de organisatie, planmatig en doelgericht, maar met oog voor alle betrokkenen en belangen.

We zijn bekend met nagenoeg alle projectmanagementmethodieken, veranderstrategieën en beschikken over de belangrijkste certificeringen. In overleg met jou en afhankelijk van de opgave, bepalen we de best passende aanpak voor het project. Onze ervaring en integrale- en doelgerichte aanpak heeft al tot vele succesvolle veranderingen en vernieuwingen geleid.

Referenties

logo TU Delft
Marc Janssen
Technische Universiteit Delft
TU Delft
"Arlande levert projectmanagement van uitstekende kwaliteit. Onze ervaring met Arlande is dat de geleverde projectmanager in zeer korte tijd thuis was in de complexe wereld van de TUDelft en al haar onderdelen, waardoor hij snel, effectief en buitengewoon professioneel zijn werkzaamheden kon starten, uitvoeren en afronden. Vakkennis, inhoudelijke expertise en ook persoonlijkheid hebben succesvolle projecten, goede resultaten en ook -zeer belangrijk!- uitmuntende goodwill opgeleverd."
Carlo Cozzi
Manager Projectmanagement Services
logo ROC Mondriaan
Harry Pennings
Nieuwe docentenwerkplek
ROC Mondriaan
"Project Docentenwerkplek heeft in ieder geval, mede door de gedegen projectleiding, twee zaken opgeleverd: Een verbetering van de digitale geletterdheid van docenten én, en dat vond ik het mooiste compliment vanuit het onderwijs: meer tijd voor de docent om les te geven."
Peter Cornet
Manager ICT
logo mboRijnland
Extern
Nieuw datacenter
mboRijnland
"Joop heeft dit project op een uitstekende wijze tot een goed einde weten te brengen. Hij heeft laten zien in turbulente situaties het hoofd koel te kunnen houden en de verbinding met alle stakeholders voldoende aandacht te geven."
Aad Peereboom
Directeur Shared Service Center Facilitair en ICT
logo hogeschool Leiden
Florian Harderwijk
Realiseren BI-Omgeving
Hogeschool Leiden
logo ROC Nijmegen
Extern
Professionalisering Coaching Projectmanagers
ROC Nijmegen
logo MBO Amersfoort
Extern
Begeleiden aanbesteding en migratie naar SURF
MBO Amersfoort

Specialisten

Sanne Huizer
06-24480144
shuizer@arlande.nl
Marc Janssen
06-55197212
mjanssen@arlande.nl
Imre van der Lubbe
06-22986940
Ivdlubbe@arlande.nl
Huub Overbeek
06-13934242
hoverbeek@arlande.nl
Harry Pennings
06-18122290
hpennings@arlande.nl
Gerard Ramaekers
06-12060808
gramaekers@arlande.nl

Artikelen en blogs

Het primair onderwijs wordt doorlopend geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Variërend van klein en praktisch tot groot en complex.
Leestijd:
5 minuten
9 oktober 2020