Verandervermogen

Is jouw organisatie voldoende ingericht om alle veranderingen en initiatieven te besturen en uit te voeren? Zijn jouw collega’s bereid en in staat om de ambities en voornemens daadwerkelijk te implementeren en te laten slagen? Het niveau van het verandervermogen van jouw organisatie bepaalt voor een belangrijk deel het succes. Nu én in de toekomst.

Aanpak

Veranderen is intensief en vraagt om het juiste verandervermogen. Indien dit vermogen niet aanwezig is, dien je het te ontwikkelen. Draagvlak en toekomstperspectief zijn belangrijke pijlers die het verandervermogen bepalen. Diverse interventies op het gebied van besturing, competenties, cultuur, methodieken en implementatie dragen bij aan het verandervermogen. Het in beeld brengen van het verandervermogen begint met het invullen van de Arlande Verandervermogen Scan. Deze inventarisatie geeft je inzicht in de mate waarin jouw organisatie in staat is om effectief met veranderingen om te gaan. Om het verandervermogen te verbeteren, gebruiken we diverse methodieken die de veranderingen meetbaar en inzichtelijk maken waardoor jouw ambitie wordt gerealiseerd. Wil je hier meer over lezen? Download hier de brochure.

Vul de Arlande Verandervermogen Scan in

Ben jij nieuwsgierig hoe jij binnen jouw organisatie het verandervermogen kunt aanpakken? Vul hier de scan in waarna je direct een persoonlijk advies ontvangt.

Wil je over dit onderwerp eens vrijblijvend van gedachten wisselen? Stuur een bericht aan Gerard Ramaekers via info@arlande.nl en hij neemt contact met je op.

Referenties

logo SintLucas
Gerard Ramaekers
Programmamanager Professionaliseren Veranderorganisatie
SintLucas
"Gerard Ramaekers heeft een professionaliseringsmodel ontwikkeld, gebaseerd op vijf pijlers, waarmee het projectmanagementproces integraal ontwikkeld kan worden. Gerard verstaat de kunst van bruggen bouwen tussen verschillende disciplines in de organisatie. Hierdoor is projectmanagement ‘zacht’ geland en konden we de randvoorwaarden voor een veranderorganisatie neerzetten."
Wendy Ritterbusch
Regisseur Veranderorganisatie
logo avans hogeschool
Gerard Ramaekers
Visie op een professionele veranderorganisatie
Avans hogeschool
"Gerard heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van een visie op een professionele veranderorganisatie voor Avans Hogeschool, meer precies op project- en portfoliomanagement. Dit heeft behoorlijke impact gehad op de hogeschool. Mede dankzij Gerard's inspanningen is er brede acceptatie van een systematische aanpak van verandertrajecten, programma's en projecten. Ik heb Gerard daarbij leren kennen als een man met visie, die met veel geduld aan de principes van verandermanagement heeft vastgehouden binnen een organisatie die daar weinig ervaring mee heeft."
Bert Melief
Directeur Academie voor communicatie en user experience

Specialisten

Ard van Diepen
avdiepen@arlande.nl
Onno-Hans Noteboom
06 – 499 388 05
onoteboom@arlande.nl
Gerard Ramaekers
06-12060808
gramaekers@arlande.nl

Artikelen en blogs

Er zijn nog geen blogposts geschreven over deze dienst/sector.