Tijdens deze bijeenkomsten gaan we, via een ‘professionele dialoog’, samen op ontdekkingsreis om uitdagingen te verkennen en oplossingen te bedenken, vanuit ‘integraliteit als aanjager van vernieuwing’. Hierbij schuwen we de moeilijke onderwerpen niet.
Voor bestuurders, toezichthouders, beleidsadviseurs en medezeggenschapsraad, onderwijs directeuren en directeuren bedrijfsvoering, voor portfolio-, programma-, project en/of procesmanagers betrokken bij ‘complexe integrale vraagstukken’ en architecten betrokken bij de (kennis)infrastructuur, allen werkzaam in het middelbaar beroepsonderwijs en/of hoger onderwijs.
We nodigen je uit om deel te nemen aan één van de onderstaande bijeenkomsten, die plaatsvinden van 15.30 tot 19.30 uur in bij Arlande in Maarssen. De sessies worden afgesloten met soep en broodjes. Je kunt je via deze link aanmelden voor een van de bijeenkomsten:
2025
- Dinsdag 4 februari 2025
- Dinsdag 18 maart 2025
- Dinsdag 15 april 2025
- Dinsdag 20 mei 2025
Meld je uiterlijk twee weken voor de gekozen datum aan. Bij je aanmelding kun jij het aantal deelnemers en eventuele dieetwensen doorgeven.
De sessies zijn gebaseerd op het ‘unconference principe’. De deelnemers bepalen samen de agenda en werken volgens de methode ‘van consensus naar consent’. Na een plenaire inleiding inventariseren we samen de thema’s en vragen, die we vervolgens in drie rondes van elk een half uur bespreken. De gesprekken worden plenair afgesloten, waarbij we de opbrengsten delen en prangende vragen bespreken. Er zijn geen gespreksleiders, presentaties of werkvormen; alleen een gezamenlijk thema en vraag. Ervaringen en kennisuitwisseling staan centraal.
De bijeenkomsten worden geleid door Arlande experts: Youssef Boudou, Ard van Diepen en Onno-Hans Noteboom.
- 15.30 uur – Inloop
- 16.00 uur – Opening & Welkom
- 16.25 uur – Gespreksronde 1: Begripsvorming
- 17.00 uur – Gespreksronde 2: Inspiratie opdoen
- 17.35 uur – Gespreksronde 3: Samen aan de slag
- 18.10 uur – Samenvatting & Evaluatie
- 18.30 uur – Soep en Broodjes
- 19.30 uur – Einde programma
1. Visie op Digitalisering: Van Strategie naar Realisatie
2. Leven Lang Ontwikkelen: Van Visie naar Implementatie
3. Omgaan met Personeelstekorten: Nieuwe Organisatiemodellen en Innovatieve Oplossingen
4. Versterken van Verandervermogen: Cultuur en Leiderschap
5. AI en Bedrijfsvoering: Optimaliseren van het Onderwijsproces
6. Keten- en Regionale Samenwerking: Synergieën Creëren in het Onderwijs
7. Werkdruk en Stress in het Onderwijs: Oplossingen voor een Gezonde Werk- en Leeromgeving
8. Onderwijsinnovatie: Van Idee naar Implementatie
9. Mismatch en Miscommunicatie: Verbeteren van de Samenwerking tussen Verschillende Onderwijslagen
10. Succes Kopen: Optimaliseren van Nationale Onderwijsprogramma’s
Welke onderwerpen daadwerkelijk besproken worden, hangt af van de deelnemers.
Je krijgt inzicht in actuele thema’s en hoe collega’s hiermee omgaan. Je breidt je netwerk uit en laat je inspireren door nieuwe ideeën en aanpakken. Het gaat niet om de beste zijn, maar om samen beter worden door van elkaar te leren.
Deelname kost €125 per persoon (inclusief BTW), meerdere collega’s van dezelfde instelling wordt aanbevolen, zodat je achteraf ook intern het gesprek kunt voortzetten. Na afloop ontvang je een factuur. Bij aanmelding wordt je automatisch lid van de Arlande Onderwijs Community.
De professionele dialoog is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect. We verwachten dat alle gedeelde informatie vertrouwelijk blijft en niet op andere momenten of plaatsen wordt besproken.