Blog

Blog

Arlande deelt bijvoorbeeld via onderstaande blogs belangrijke inzichten over ontwikkelingen binnen de sectoren waarin we werken met daarbij onmisbare ervaringen uit de praktijk.

Meld je snel aan voor de nieuwsbrief en mis niets aan verfrissende ideeën, kwalitatieve inhoud en stof tot nadenken.

Op donderdag 9 juni jl. heeft Arlande wederom een masterclass informatiemanagement georganiseerd, voor en door experts in het onderwijs. De masterclass stond in het teken van het delen en borgen van de opgedane inzichten en lessons learned van John Onion, die later dit jaar van zijn pensioen gaat genieten.
Leestijd:
5 minuten
20 juni 2022
In dit artikel staan we stil bij het derde onderdeel van de masterclass: Waarom is het zo moeilijk om uit het moeras te komen om kwalitatief en kwantitatief anders te zijn? Onderwijs is mensen-werk maar, als je niet vanuit architectuur werkt en denkt, bouw je op een moeras. Het organiseren van gedragen, bewuste besluitvorming in het onderwijs helpt om uit dit moeras te komen.
Leestijd:
3 minuten
16 mei 2022
Een verslag uit de praktijk - een Hogeschool in verandering We leven in een tijd waar digitale innovaties zich in een sneller tempo opvol
Leestijd:
5 minuten
9 mei 2022
Op 9 juni organiseert Arlande een inspirerende masterclass met als thema: ‘Het succes van het (beroeps)onderwijs staat en valt met eigenaarschap, sturing en documenteren’. Tijdens deze masterclass worden drie belangrijke invalshoeken belicht: ...
Leestijd:
3 minuten
28 april 2022
Op 9 juni organiseert Arlande een inspirerende masterclass met als thema: ‘Het succes van het (beroeps)onderwijs staat en valt met eigenaarschap, s
Leestijd:
4 minuten
5 april 2022
De inzet van nieuwe digitale technologieën, zoals serious gaming, virtual reality (VR) en de inzet van studiedata bevindt zich in de startfase.
Leestijd:
2 minuten
17 maart 2022
Lees waarom gemeenten moeten zich anders gaan organiseren om te kunnen blijven voldoen aan de veranderlijke omgeving en het succesvol aangaan van maatschappelijke opgaven.
Leestijd:
4 minuten
14 maart 2022
In de tweede helft van 2021 heeft Arlande een gemeenschappelijk belastingkantoor geholpen om hun organisatie toekomstbestendiger te maken.
Leestijd:
4 minuten
7 maart 2022
Aan het eind van dit schooljaar gaat onze gewaardeerde collega John Onion (1956) met pensioen. John is een van de eerste medewerkers van Arlande geweest en is al 22 jaar bij ons werkzaam. Logischerwijs willen we zijn pensionering niet onopgemerkt voorbij laten gaan.
Leestijd:
3 minuten
1 maart 2022
Bram Steenaart, zoon van onze Arlande-collega Bernard Steenaart, heeft afgelopen zondag de derde plek bemachtigd op het Nederlands Kampioenschap Sh
Leestijd:
2 minuten
5 januari 2022
Vanuit Arlande zijn diverse professionals ingezet in het domein informatiebeveiliging (IB). Rollen als CISO, manager Security Operations Center (SOC), Functionaris Gegevensbescherming en Kwartiermaker Informatiebeveiliging worden op dit moment succesvol in het onderwijs uitgevoerd.
Leestijd:
9 minuten
12 november 2021
Voordat je als organisatie aan de slag gaat met het implementeren van de Agile manier van werken, dien je je af te vragen of deze manier van werken ook daadwerkelijk van toegevoegde waarde is voor jouw organisatie, en of het leidt tot duurzame resultaten. De Agile manier van werken is immers een hulpmiddel en geen doel op zich. Met de kennis en expertise die Arlande in de laatste jaren heeft opgebouwd, kunnen wij organisaties gericht helpen bij dit vraagstuk en deze verandering.
Leestijd:
5 minuten
26 oktober 2021