Blog

Blog

Arlande deelt bijvoorbeeld via onderstaande blogs belangrijke inzichten over ontwikkelingen binnen de sectoren waarin we werken met daarbij onmisbare ervaringen uit de praktijk.

Meld je snel aan voor de nieuwsbrief en mis niets aan verfrissende ideeën, kwalitatieve inhoud en stof tot nadenken.

Bram Steenaart, zoon van onze Arlande-collega Bernard Steenaart, heeft afgelopen zondag de derde plek bemachtigd op het Nederlands Kampioenschap Sh
Leestijd:
2 minuten
5 januari 2022
Vanuit Arlande zijn diverse professionals ingezet in het domein informatiebeveiliging (IB). Rollen als CISO, manager Security Operations Center (SOC), Functionaris Gegevensbescherming en Kwartiermaker Informatiebeveiliging worden op dit moment succesvol in het onderwijs uitgevoerd.
Leestijd:
9 minuten
12 november 2021
Voordat je als organisatie aan de slag gaat met het implementeren van de Agile manier van werken, dien je je af te vragen of deze manier van werken ook daadwerkelijk van toegevoegde waarde is voor jouw organisatie, en of het leidt tot duurzame resultaten. De Agile manier van werken is immers een hulpmiddel en geen doel op zich. Met de kennis en expertise die Arlande in de laatste jaren heeft opgebouwd, kunnen wij organisaties gericht helpen bij dit vraagstuk en deze verandering.
Leestijd:
5 minuten
26 oktober 2021
We moeten stoppen met politieke ervaring belangrijker te maken dan die is. Nederland is gebaat bij een meer apolitiek bestuur, landelijk en lokaal, waar deskundigheid een prominente rol krijgt, betoogt Ruben van Twillert, senioradviseur overheid bij Arlande.
Leestijd:
5 minuten
15 september 2021
Het onderwijs verandert in een hoog tempo en dit vraagt om een professionele inrichting van onderwijsinstellingen.
Leestijd:
5 minuten
25 augustus 2021
“Personeelstekort en doorgeschoten flexibilisering vragen niet alleen om nieuwe regels en wetten, maar vooral om meer oog voor het talent van werkn
Leestijd:
5 minuten
7 augustus 2021
Hoe moet een gemeente werken aan innovatie om de grote uitdagingen waar gemeenten voor staan op te vangen?
Leestijd:
2 minuten
7 juli 2021
Samen met ImpactMatters heeft Arlande opnieuw een mooi maatschappelijk project afgerond. Collega's Meryl Coutinho en Suzanne Jongerius hebben zich ingezet voor Stichting KlimaatGesprekken. Lees hier het artikel.
Leestijd:
5 minuten
2 juli 2021
Adviseur Ruben van Twillert in het Binnenlands Bestuur: "Het zelfcorrigerend vermogen en de politieke integriteit van de Tweede Kamer spelen de komende jaren een cruciale rol in de relatie burger en overheid. Echter, op dit moment is de Tweede Kamer niet klaar voor nieuwe bestuursultuur. De discussie moet breder getrokken worden: ook cultuur parlement moet onder de loep."
Leestijd:
5 minuten
11 juni 2021
Adviseur overheid Ruben van Twillert in Trouw: landelijke regie is nodig op burgerparticipatie wanneer de Omgevingswet straks inwerking treedt. Om scheefgroei tussen lagere overheden te voorkomen, moet er een landelijke participatieladder komen om houvast en richting te geven. Zo is burgerinspraak voor alle betrokkenen, overal in Nederland, vooraf helder en transparant.
Leestijd:
5 minuten
4 mei 2021
Arlande is een management- en adviesbureau dat sinds 1999 haar diensten levert aan organisaties waarin veranderingen gaande zijn. Focus ligt daarbij op de onderwijsmarkt, het openbaar bestuur en zorg (gerelateerde) organisaties.
Leestijd:
7 minuten
4 mei 2021
Maandag 25 januari 2021 organiseerde Arlande samen met de Hogeschool van Amsterdam een digitale rondetafelconferentie met als thema: De maat van jouw succes: “Hoe definieer je de toegevoegde waarde van bedrijfsvoering in relatie tot studentsucces in het hoger onderwijs?”
Leestijd:
5 minuten
17 februari 2021