Blog

Blog

Arlande deelt bijvoorbeeld via onderstaande blogs belangrijke inzichten over ontwikkelingen binnen de sectoren waarin we werken met daarbij onmisbare ervaringen uit de praktijk.

Meld je snel aan voor de nieuwsbrief en mis niets aan verfrissende ideeën, kwalitatieve inhoud en stof tot nadenken.

We moeten stoppen met politieke ervaring belangrijker te maken dan die is. Nederland is gebaat bij een meer apolitiek bestuur, landelijk en lokaal, waar deskundigheid een prominente rol krijgt, betoogt Ruben van Twillert, senioradviseur overheid bij Arlande.
Leestijd:
5 minuten
15 september 2021
Het onderwijs verandert in een hoog tempo en dit vraagt om een professionele inrichting van onderwijsinstellingen.
Leestijd:
5 minuten
25 augustus 2021
Hoe moet een gemeente werken aan innovatie om de grote uitdagingen waar gemeenten voor staan op te vangen?
Leestijd:
2 minuten
7 juli 2021
Samen met ImpactMatters heeft Arlande opnieuw een mooi maatschappelijk project afgerond. Collega's Meryl Coutinho en Suzanne Jongerius hebben zich ingezet voor Stichting KlimaatGesprekken. Lees hier het artikel.
Leestijd:
5 minuten
2 juli 2021
Adviseur Ruben van Twillert in het Binnenlands Bestuur: "Het zelfcorrigerend vermogen en de politieke integriteit van de Tweede Kamer spelen de komende jaren een cruciale rol in de relatie burger en overheid. Echter, op dit moment is de Tweede Kamer niet klaar voor nieuwe bestuursultuur. De discussie moet breder getrokken worden: ook cultuur parlement moet onder de loep."
Leestijd:
5 minuten
11 juni 2021
Adviseur overheid Ruben van Twillert in Trouw: landelijke regie is nodig op burgerparticipatie wanneer de Omgevingswet straks inwerking treedt. Om scheefgroei tussen lagere overheden te voorkomen, moet er een landelijke participatieladder komen om houvast en richting te geven. Zo is burgerinspraak voor alle betrokkenen, overal in Nederland, vooraf helder en transparant.
Leestijd:
5 minuten
4 mei 2021
Arlande is een management- en adviesbureau dat sinds 1999 haar diensten levert aan organisaties waarin veranderingen gaande zijn. Focus ligt daarbij op de onderwijsmarkt, het openbaar bestuur en zorg (gerelateerde) organisaties.
Leestijd:
7 minuten
4 mei 2021
Maandag 25 januari 2021 organiseerde Arlande samen met de Hogeschool van Amsterdam een digitale rondetafelconferentie met als thema: De maat van jouw succes: “Hoe definieer je de toegevoegde waarde van bedrijfsvoering in relatie tot studentsucces in het hoger onderwijs?”
Leestijd:
5 minuten
17 februari 2021
Deze maand zijn er vijf nieuwe professionals gestart met het tweejarige Management Development (MD) programma bij Arlande. Met verschillende achtergronden op het gebied van strategie, psychologie, HRM, digitalisering en procesoptimalisatie, vliegen ze nu na twee weken onboarding een voor een de digitale deur uit om te beginnen aan hun eerste opdracht.
Leestijd:
5 minuten
21 januari 2021
Meer dan ooit wordt er digitaal geëxamineerd in het onderwijs. Eén van de vragen waar onderwijsinstellingen voor staan is: hoe kunnen deze examens op een veilige manier digitaal afgenomen worden?
Leestijd:
6 minuten
25 november 2020
Op donderdag 29 oktober vond een themabijeenkomst plaats over digitaal examineren en diplomeren voor managers en specialisten examinering in het mbo. In totaal waren er 30 deelnemers aanwezig.
Leestijd:
7 minuten
18 november 2020
Op 1 februari was het dan zover: het begin van onze ontdekkingsreis binnen Arlande. Vol enthousiasme zijn Lara, Ard, Suzanne en ik begonnen aan de derde editie van het Management Development-programma.
Leestijd:
5 minuten
5 november 2020