Inspirerende Student Journey Netwerkbijeenkomst Hogeschool Utrecht

Inspirerende Student Journey Netwerkbijeenkomst Hogeschool Utrecht

Rieks Oosting Leestijd 5 minuten 5 juni 2019

Een eenvoudige en snelle manier om aan de voor de student relevant informatie te komen is essentieel. Roosterwijzigingen, studieresultaten en aandachtsgebieden moeten op een dienblad worden gepresenteerd. En natuurlijk persoonlijk en direct, zodat er niet eerst allerlei informatie doorgeploegd hoeft te worden die de student niet interessant vindt. Maar hoe zorg je dat je als onderwijsinstelling alle ontwikkelingen bijhoudt? En kan samenwerking hierbij helpen?

Op 4 juni vond er bij de Hogeschool Utrecht (HU) een zeer interactieve en inspirerende netwerkbijeenkomst plaats over de mogelijkheden van de student journey. In totaal kon gastheer Rieks Oosting 25 deelnemers van 16 onderwijsinstellingen welkom heten.

Image removed.

De HU wil gezamenlijk met andere onderwijsinstellingen een community verandermanagement Onderwijs starten. Dit met als doel om elkaar te inspireren en te klankborden op het gebied van innovatie, bedrijfsvoering en organisatieontwikkeling. Hiervoor worden 3 á 4 keer per jaar netwerkbijeenkomsten georganiseerd op een HU-locatie. De HU organiseert de bijeenkomsten in samenwerking met Arlande. De doelgroep betreft directeuren Bedrijfsvoering en Marketing & Communicatie, programma- en verandermanagers, innovatie- en portfolio managers.

Image removed.

Student journey en Project portfolio management

Tijdens deze eerste bijeenkomst stonden de student journey en project portfolio management centraal.

Dirk Jongkind (Manager Projectmanagement HU) ging in op de veranderingen gedurende de afgelopen jaren in de volwassenheid van portfoliomanagement en de mogelijkheden die de student journey biedt als toetsingskader.

Aansluitend hebben Eva Goudsmit (Manager Marketing HU) en Suzie Joku (Manager Procesmanagement HU) een presentatie gegeven over het gebruik van de student journey als middel om de studenttevredenheid te verhogen.

Rieks Oosting

Rieks Oosting

Rieks denkt vanuit de markt en is account- en community manager van Arlande. Hij is gespecialiseerd in de onderwijssector van primair- tot aan wetenschappelijk onderwijs. In zijn rol is hij gericht op het verbinden van zinprikkelende vraag en gekwalificeerd aanbod.

06-20735755 roosting@arlande.nl Bekijk profiel