Snelkookpan voor online lesgeven bij DELTION

Snelkookpan voor online lesgeven bij DELTION

Leestijd 5 minuten 18 maart 2020

Veel onderwijsinstellingen zijn overvallen door het plotseling sluiten van de scholen vanwege het coronavirus. Zo ook het Deltion College in de regio Zwolle. Een organisatie met 225 opleidingen, 19.000 studenten en 1.400 medewerkers. Fysiek onderwijs is tijdelijk niet meer mogelijk en daarom is besloten het onderwijs digitaal aan te bieden.

Microsoft Teams

De uitdaging was om zo snel mogelijk docenten en studenten wegwijs te maken in beschikbare tools. Microsoft Teams was voorhanden, maar werd nog weinig gebruikt binnen de organisatie voor het geven van lessen.

De opdracht

Vanuit het Deltion College is daarom aan ons gevraagd om binnen een dag samen met collega's vanuit de eigen organisatie een training samen te stellen die direct online gegeven kon worden conform het ‘train the trainer’-principe. Een uitdaging die we graag aangingen.

Het resultaat

Samen met een team van het Deltion College hebben Roxane Vercauteren en Lara Schout op een innovatieve en creatieve manier binnen een halve dag een training samengesteld. Nog dezelfde dag is de training gegeven aan ‘blended coaches’ en docenten. Nu kunnen ook de rest van alle docenten getraind worden zodat zij vanaf morgen de lessen online kunnen aanbieden en contact kunnen hebben met hun studenten.

Een mooi voorbeeld dat in tijden van chaos, niet de stress, maar rust, expertise, co-creatie en creativiteit ervoor zorgen dat er heel snel online gewerkt en lesgegeven kan worden.