Talent als voedingsbodem voor Management Developmentprogramma

Talent als voedingsbodem voor Management Developmentprogramma

Youssef Boudou Leestijd 5 minuten 5 november 2020

Youssef Boudou:
Op 1 februari was het dan zover: het begin van onze ontdekkingsreis binnen Arlande. Vol enthousiasme zijn Lara, Ard, Suzanne en ik begonnen aan de derde editie van het Management Development-programma. Op de eerste dag viel ons tijdens een energieke voorstelronde direct op dat, buiten het feit dat we alle vier kunnen genieten van een vers kopje koffie in de ochtend, we heel divers zijn als groep. De voorstelronde liet zich overigens niet kenmerken door een ‘klassiek’ voorstelrondje, want bevlogen presentaties en een creatief kwartetspel waren onderdeel van de eerste interactieve kennismaking.

Goed, een divers clubje dus; twee afgestudeerde Sociologen, een organisatiewetenschapper, een MD’er die geschiedenis heeft gestudeerd en die hun vrije tijd opvullen met voetballen, flamencodansen en het maken van tripjes naar Zuid-Amerika. Is het erg dat we als groep zo verschillend zijn? Nee! Tijdens de eerste dagen werd ons als groep namelijk als snel duidelijk dat juist deze verscheidenheid aan persoonlijkheden en achtergronden wordt omarmd binnen Arlande. Of zoals één van de ervaren Arlandianen ons tijdens deze eerste dag vertelde: “Het gaat ons er niet zozeer om wat jullie allemaal hebben gedaan, maar om wie jullie zijn als ‘uniek’ persoon.”

Wat ons als nieuwe MD-groep wel verbindt is de gedrevenheid en ambitie om onze talenten en vaardigheden verder te ontwikkelen. Op de tweede MD-dag stonden deze specifieke talenten centraal. In een eerder stadium werd ons als onderdeel van het sollicitatieproces gevraagd om een test te maken. Een test? Jup. Geen test waarin we uitgebreide formules en sommen moesten oplossen, maar een persoonlijkheidstest, gebaseerd op onze persoonlijkheid en vaardigheden. De sessie waarin we onze krachten en ontwikkelpunten bespraken, werd door onze MD-groep als zeer inspirerend ervaren. Inspirerend, omdat de focus vooral werd gelegd op onze sterke punten en natuurlijke talenten.

Het inzicht in deze sterke punten en talenten zal de voedingsbodem vormen voor de aankomende trainingsdagen en de rest van het MD-traject. Een traject waarin wij zullen werken binnen verschillende projecten, met als ultieme doel om te achterhalen in welke type organisaties een ieder van ons in zijn of haar kracht staat. Deze ervaringen zullen we intern bespreken met hulpvaardige collega’s, die met hun ruime kennis en vaardigheden een grote bijdrage leveren aan onze ontdekkingsreis binnen Arlande!

Youssef Boudou

Youssef Boudou

Youssef heeft conform zijn opdracht de organisatie geprofessionaliseerd en klaargemaakt voor toekomstige veranderingen.

06-38326062 yboudou@arlande.nl Bekijk profiel