Het warme bad van Arlande

Het warme bad van Arlande

Meryl Coutinho Leestijd 5 minuten 2 maart 2018

Arlande… hoe kan het toch dat ik tot voor kort nooit van deze club gehoord had? Mijn eerste kennismaking met Arlande was tijdens een Scrumtraining eind vorig jaar. Hier kwam ik in contact met een Arlandiaan. Na een uitermate goede persoonlijke klik, vertelde zij met veel enthousiasme over Arlande. Hierdoor raakte ik nieuwsgierig en was de sollicitatie binnen een week na de ontmoeting een feit. Na mijn laatste sollicitatiegesprek, zag ik twee enthousiaste en nieuwsgierige gezichten mijn kant op kijken die vroegen hoe het laatste gesprek ging. Ik was verkocht!

Begin januari is het Management Development-programma weer van start gegaan, waar ik samen met twee andere MD’ers aan deelneem. De eerste twee weken hebben we vooral onze rugzak gevuld met: wat doet Arlande, strategie, interne processen, opstellen persoonlijk ontwikkelplan en hebben wij een basis in commercie en projectmanagement gekregen. Na deze goede landing kon ik medio januari van start bij STOPOZ als projectmedewerker. STOPOZ is een zelfstandige stichting die het bestuur vormt voor negen instellingen in het primair onderwijs. In deze opdracht ben ik medeverantwoordelijk voor de implementatie van de AVG (Europese privacy wetgeving) die per 25 mei a.s. van toepassing is. Het bezoeken van basisscholen om een goed beeld te krijgen hoe er nu met persoonsgegevens omgegaan wordt en vervolgens de vertaalslag maken naar de wet doe ik elke dag met ontzettend veel plezier, wat maakt dat ik tot op heden nog niet het gevoel heb dat ik ‘aan het werk’ ben.

Uit de terugkomdagen van het MD-programma, haal ik ontzettend veel energie. Zo heb deelgenomen aan diverse workshops zoals: PPM, commercie en communicatie. Zeer waardevolle informatie en leuk om vanuit je collega’s deze onderwerpen te leren kennen. Naast deze terugkomdagen vanuit het programma vind ik het ook heel leuk en waardevol in diverse Arlande werkgroepen te participeren en andere collega’s te ontmoeten.

Als MD-er krijg je binnen Arlande de juiste voedingsbodem mee om te ontdekken waar je goed in bent om daar vervolgens in te excelleren. Mijn verwachting is dat ik na het tweejarig programma een goed beeld heb kunnen vormen waar ik mijn toegevoegde waarde zie voor zowel Arlande als mijn toekomstige opdrachtgevers. Werken bij Arlande, waar er enorm veel kennis en ervaring inhouse is, is een mooie kans. En het feit dat er bij binnenkomst al gewaardeerd wordt dat je over de groei van Arlande meedenkt en input levert; dat is uniek. Zoals één van de directeuren dat mooi zegt: ‘You are the master of your own destiny’, en ik geloof dat hierdoor binnen Arlande voor mij de sky the limit is!

Meryl Coutinho

Meryl Coutinho

De omgeving waarin organisaties werken wordt steeds complexer en daarmee ook het werk dat in die organisaties wordt gedaan. Welke organiseerprincipes zijn nodig om deze complexiteit te reduceren? Let’s talk!

035 6091555 mcoutinho@arlande.nl Bekijk profiel