Hogeschool Utrecht zet belangrijke stappen als Lerende Organisatie na samenwerking met Arlande

Hogeschool Utrecht zet belangrijke stappen als Lerende Organisatie na samenwerking met Arlande

Sanne Huizer Leestijd 5 minuten 12 februari 2020

Hogeschool Utrecht

Hogeschool Utrecht (HU), ontstaan vanuit een fusie in 1988, is een hogeschool in zowel Utrecht als Amersfoort, waar in totaal 35.000 studenten opleidingen volgen. De HU is een lerende organisatie, wat betekent dat het leren van de studenten gefaciliteerd wordt, maar dat ook medewerkers gestimuleerd worden om te blijven leren en deelnemen aan de mogelijkheden die de HU daarvoor aanbiedt.

Het onderwijs is altijd in beweging en daarom vraagt het nieuwe gepersonaliseerde en flexibele onderwijs om een leeromgeving die zich niet alleen aansluit bij de laatste ontwikkelingen, maar ook direct studenten en docenten faciliteert bij een vernieuwende manier van leren en werken. De HU realiseert zich dat ze hierom een wendbare organisatie moet zijn en zichzelf steeds moet blijven vernieuwen. Zo ambieert de HU studenten niet alleen een studie op maat te geven, maar creëert het ook de ruimte om te innoveren binnen hun vakgebied. Om deze vernieuwingen te stimuleren is de HU het programma Digitale Leeromgeving van de toekomst (DLO) gestart.

Samenwerking met Arlande

De uitdaging van het DLO-programma zat in het samenspel van projecten, het samenwerken met agile-teams en het meekrijgen van docenten en medewerkers in de verandering. Daarnaast zijn er veel stakeholders bij het programma betrokken. Om op dit alles regie te houden, zocht de programmamanager van HU een programmasecretaris.

Arlande, een management- en adviesbureau gespecialiseerd in verandertrajecten, werd gevraagd om een programmasecretaris te leveren, die waar nodig ook kan functioneren als plaatsvervangend programmamanager. Sanne Huizer van Arlande kreeg de opdracht om in eerste instantie te zorgen voor een strak en ontzorgende programmaondersteuning omdat hier vanuit het programma veel behoefte aan was. Naast de afgesproken taken heeft Sanne initiatieven aangedragen en daarmee haar werkpakket uitgebreid. Zo heeft zij samen met het Experience Team voor de lancering gezorgd van versie 3 van het studentenportaal MyHU. Daarnaast heeft Sanne naast haar opdracht als programmasecretaris, als projectmanager de implementatie van GradeWork begeleid. Dit is het door de HU aangeschafte toetssysteem voor summatieve producttoetsen en bedoeld voor alle opleidingen binnen de hogeschool. Als projectmanager organiseert, faciliteert en coördineert zij de adoptie van dit nieuwe systeem binnen de organisatie.

“Sanne is heel erg organisatiesensitief en helpt de organisatie met de juiste keuzes maken en hen de andere kant van een situatie te laten zien. Echt top!”

 

Margriet van der Sar, programmamanager Hogeschool Utrecht

Toekomstbestendig

Arlande heeft er met de HU voor gezorgd dat het DLO-programma een nu goed draaiend programma is, waarin de programmamanager is ontzorgd en de agile-teams zelfstandig verder kunnen. Er is een sterke basis gelegd voor het verder bereiken van gewenste resultaten via het DLO-team zodat de HU zich als lerende organisatie blijft ontwikkelen en aanpassen aan de behoeften van docenten, studenten en medewerkers.

Sanne Huizer

Sanne Huizer

Als solide organisator met een groot verantwoordelijkheidsgevoel zorg ik voor structuur en verbinding. Vanuit vertrouwen en resultaatgerichtheid krijg ik zaken voor elkaar.

06-24480144 shuizer@arlande.nl Bekijk profiel